Lasaros tårar

Lasaros tårar

Opis książki

Tjugofem år efter händelsen den där iskalla Lucianatten bor Lorens kvar i Avesta. Ensam. Utanför. Inte mycket har hänt, förrän nu. Thailändska Sunee, som han har fått kontakt med på nätet, är på väg till Sverige, till hans gråa vardag. Och nu kommer paniken krypande. Allas blickar har du skaffat importfru ditt pervo!

Långt tidigare, 1977, i nordvästra Thailand. Det svenska missionärsparet Erland och Ingbritt står handfallna i djungeln. Ett förvildat flickebarn, smutsigt och blodigt, är bakbundet vid ett träd. Ingbritts tro lyser som en fyr, men Erland tvivlar på Gud och ser djävulens tecken överallt. Och i hans sökande efter barnets ursprung blir hans handlingar allt brutalare, allt svårare att leva med.

I Lasaros tårar vävs småstadens tristess och människornas småsinthet samman med den stora världen, depraverade präster och det oförklarliga djupt inne i skogen. Till sist kan det bara sluta på ett sätt. Eller inte.

Henrik Tord debuterade med kritikerfavoriten Kum, som utsågs till en av 2012 års bästa deckare av Svenska Dagbladet. Lasaros tårar är en roman om mänskligt mörker, om den hårfina gränsen mellan kärlek och galenskap, religion och vidskepelse, upprättelse och kallblodigt mord.

AudiobookE-book

Szwedzki

Co myślą inni

Recenzje Lasaros tårar