Okładka książki dla London. Historia, tunnelbana, pubkultur, fotboll, politik, James Bond, musik, hemligheter

London. Historia, tunnelbana, pubkultur, fotboll, politik, James Bond, musik, hemligheter

Opis książki

Det här är Karavan Puls, en serie stadsguider där ett antal svenska skribenter får berätta fritt om sin favoritstad. De låter dig se London i ett helt nytt ljus.
Mia Gahne skriver om staden där alla samsas förvånansvärt väl och som är ett enda stort internationellt skafferi – oavsett om det handlar om konst-, mat- eller musikupplevelser.
Dick Harrison berättar om hur Londons historia började med romarna, hur staden återhämtade sig från den stora branden 1666 och listar sina favoriter i staden.
Amanda Svensson berättar om tunnelbanans födelse, om livslusten som väcks av att göra ett perfekt byte, tillkomsten av tunnelbanekartan och om övergivna stationer.
Håkan Engström avslöjar hur den engelska puben har överlevt två världskrig, rökförbud, nykterhetsrörelse, matsnobberi, pastörisering, blaskig lager, EU och centralvärme.
Olof Lundh visar hur globaliseringen förändrar fotbollen, minns en match mellan Arsenal och Leeds 1991 och berättar om vilken arena som är Londons bästa.
Katrine Marçal beskriver det politiska spelet i London, och berättar om en parlamentsbyggnad med åtta barer och en stad i staden bestående av banker och finansföretag.
Michael Tapper tar med oss på en sightseeingtur genom James Bonds London, där vi bland annat besöker National Gallery, Ian Flemings bostad och det gamla gasverket Beckton Gas Works.
Janne Hallman skildrar utvecklingen av stadens musikscen, från 1960-talets Swinging London till dagens klubbkris. Dessutom berättar han om minnesvärda konserter och levererar en lista på stadens bästa musikklubbar.
Gabriella Håkansson låter oss följa med på en resa bland galgplatser, porrsamlingar, skrattgasattacker och liktjuvar i maskopi med kirurger.

E-book

Szwedzki