Okładka książki dla Mårbacka

Mårbacka

Opis książki

“En gång hade de på Mårbacka en barnpiga som hette Back-Kajsa. Hon var nog tre alnar lång, hon hade ett stort, grovt ansikte med stränga, mörka drag, hennes händer voro hårda och fulla av sprickor, som barnens hår fastnade i när hon kammade dem, och till humöret var hon dyster och sorgbunden. En sådan människa tycktes ju inte vara enkom skapad till barnpiga och fru Lagerlöf hade varit i stort beråd innan hon anställde henne.”

"Mårbacka" är en djupt personlig skildring av Selma Lagerlöfs barndom och familjeliv på släktgården Mårbacka i Värmland. Det är härifrån inspirationen till ett flertal av hennes hyllade verk tar sin början, och det är här hon vid sju års ålder bestämmer sig för att bli författare. Berättelsen, som utspelar sig under Selmas fars tid på 1800-talet, ger oss inblickar i en barndom som lägger grunden till en av Sveriges mest älskade litterära röster någonsin.

Selma Lagerlöf (1858-1940) var en svensk författare och lärare. Hon debuterade med romanen ”Gösta Berlings saga” 1891 och tilldelades Nobelpriset i litteratur 1909. Selma Lagerlöf är en av Sveriges mest uppskattade och älskade författare genom tiderna och blev också den första kvinnan att väljas in i Svenska Akademien.

AudiobookE-book

Szwedzki