Okładka książki dla Muntergök

Muntergök

Opis książki

En sagosamling av Elsa Beskow!

Två skoltrötta bröder får inte åka hem över påsklovet – de måste stanna hos sin lärare för att läsa läxor. Men när påskfirandet uteblir och allt känns dystert dyker storken upp med ett guldägg i gåva. Ur ägget kläcks ingen fågel men en figur med håret på ända. Han kallar sig för Muntergök och hjälper gärna pojkarna så att läxorna känns lätta och roliga, så länge de lovar att hålla honom undangömd.

Berättelsen om Muntergök har fått ge namn till Elsa Beskows andra sagosamling som också innehåller berättelserna Den osynliga trädgården, Doktor Klokamundus uppfinning, Lilla moster Lappabyx, Anna-Stina och Ljugar-Pelle och När stora blåbärsberget kom till stan.

Elsa Beskow (1874–1953) var en svensk författare, illustratör och konstnär. Hon är en av Sveriges mest uppskattade och välkända barnboksförfattare vars tidlösa verk är ett svenskt kulturarv. I generationer har sagor som Tant Grön, tant Brun och tant Gredelin, samt hennes illustrationer till visor som Mors Lilla Olle och Bä, bä, vita lamm älskats av både barn och vuxna.
Autor.Elsa Beskow