Okładka książki dla Mykistynyt mies

Mykistynyt mies

Opis książki

Mitä on historia, mitä totuus ja mitä sankaruus?

Mykistynyt mies on omalaatuinen seikkailukertomus alkukantaisesta, brutaalista hulluudesta, jonka pohjalle länsimainen sivistys on perustettu.

Filosofi ja runoilija Pyrrhon, skeptisismin kehittäjä, vaeltaa Aleksanteri Suuren hovin mukana maailman ääriin. Matkallaan hän kuulustelee persialaisia viisaita, tutkii hiljaisuutta intialaisten askeettien parissa ja saa oppia niin filosofeilta kuin aikansa suurimmilta taiteilijoiltakin.

Pyrrhon toimii Aleksanteri Suuren sankaruuden kirjaajana, pr-henkilönä, jonka tehtävä on kirjoittaa historiaa tapahtumien todellisesta kulusta piittaamatta. Tunnetun maailman viisaus ei kuitenkaan riitä, kun kuningas muuttuu läheisilleenkin vaaralliseksi, raakalaismaiseksi tyranniksi.

Mykistynyt mies tutkii sekä vaikenemisen että epäuskon monia ulottuvuuksia ja leikittelee historiallisen kertomuksen, veijariromaanin ja toisaalta tutkimuskirjallisuuden keinoilla.

Jukka Laajarinne on monipuolinen nykykirjailija. Mykistynyt mies on hänen neljäs aikuisille suunnattu romaaninsa. Laajarinne on opiskellut filosofiaa ja matematiikkaa. Hän asuu Espoossa ja harrastaa kiipeilyä.