Okładka książki dla När ingen lyssnar

När ingen lyssnar

Opis książki

Med nyskrivet förord!

Den definitiva storyn om nätverket Foxtrot, dess ledare Rawa Majid -- och hur ingen lyssnade på varningarna om vad som skulle komma att ske.

I en sömnig fransk småstad startar en osannolik kedja av händelser som ska förändra spelreglerna i kampen mot den organiserade brottsligheten. När den krypterade tjänsten Encrochat knäcks kan rättsväsendet i realtid följa kommunikationen mellan drogkurirer, gängledare och tonåriga mordkommandon.

För att rädda liv måste polisen agera snabbt, utan att avslöja att man lyssnar. Bland de kriminella sker allt fler oväntade gripanden. Fram träder också nya spelare och nya nätverk, drivna av heder och hämndlystnad i slaget om narkotikamarknaden. Ett namn kommer särskilt att gäcka utredarna: Den kurdiska räven.

Med den hyllade debuten "Tills alla dör" gav Diamant Salihu en unik inblick i de kriminella nätverkens inre liv. I "När ingen lyssnar" fortsätter han teckna en fördjupad bild av ett av samtidens mest akuta samhällsproblem.

"Salihu har utfört en märklig prestation ... jag vet inte hur han lyckas, men den snåriga verkligheten blir en kristallklar berättelse ... Grovarbetet och hantverksskickligheten är imponerande."

GP

"Salihus insats är inte bara journalistiskt epokgörande, han lyckas också teckna en större bild av ett Sverige som utmanas på ett helt nytt vis."

Expressen

" Redan två år efter [Tills alla dör] är Diamant Salihu tillbaka med en ny bok som är ännu skickligare skriven."

Di Weekend

"Jag läser boken som en spårhund, rusar fram utan att lyfta blicken ... Den som är intresserad av bakgrunden till omskrivna skjutningar och mord hittar den här."

Aftonbladet

"Texten kännetecknas av den kontroll och självsäkerhet som bara riktigt solid research kan ge ... allt omsätts i ett rakt, bladvändande driv."

DN

" Nödvändig läsning för alla som vill förstå gängkriminalitetens mekanismer ... och har ett driv som gör den svår att lägga ifrån sig."

Jönköpings-Posten

*

Diamant Salihu (f. 1983) är grävande journalist. År 2021 tilldelades han Stora Journalistpriset i kategorin Årets röst och Guldspaden för boken "Tills alla dör."

Autor.Diamant Salihu
Lektor.Gerhard Hoberstorfer

AudiobookE-book

Szwedzki