Okładka książki dla Pagoden

Pagoden

Opis książki

”I en förstad söder om Stockholm och inte långt från Gröndal står på en bergknalle ett tolv våningar högt s. k. punkthus, som med sina kransar av balkonger liknar ett slags klumpig pagod. Här huserar jag nu sedan mer än ett halvår i två små krypin uppe under taket. Rummens format kontrasterar på ett icke oangenämt sätt med utsiktens väldighet. När jag står ute på min balkong får jag en lätt svindel. Och ibland känner jag mig som böneutroparen i tornet till en moské.”

Efter ett liv av hets och sammanbrott bryter en trött journalist med yttervärlden. I sträng avskildhet i en ”pagod” i Stockholms utkant vill han återfinna lugnet. Men yttervärlden tränger sig på. Gamla ungdomsvänner inte bara gör sig påminta, de drar in honom i nya händelsekedjor där han måste spela med.

Sigfrid Siwertz, 1882-1970, var författare, poet, och ledamot av Svenska Akademien från 1932. Bland hans mest minnesvärda verk återfinns familjeromanen Selambs från 1920 och ungdomsboken Mälarpirater från 1911, den tidigare gjordes till TV-serie 1979 i regi av Bengt Lagerkvist. Pagoden utkom för första gången 1954.

Autor.Sigfrid Siwertz

E-book

Szwedzki