Okładka książki dla Pihalla (Kaisa-sarja)

Pihalla (Kaisa-sarja)

Opis książki

"Meidän jengiin kuuluu minä ja kaksi poikaa. Minä olen Kaisa ja pojat ovat Pasi ja Pekka. Pekka on Pasin isoveli ja Pasi on Pekan pikkuveli.Pasi, Pekka ja minä asumme samassa kerrostalossa. Se on vanha talo ja siinä on iso piha. Pihalla on kiva leikkiä. Meidän talon vinttikomerossa asuu herra Laine. Herra Laine on talonmies. Hän on aina ollut yksin ja asunut vintillä."
Tämän kirjan hauskoissa ja vauhdikkaissa tarinoissa Kaisa ja pojat pelastavat Mustin, etsivät Eetua ja lähtevät löytöretkelle. Herra Laine törmäilee taustalla ja on välillä ihan pihalla.

Tapani Bagge on syntynyt Keravalla 1962 ja asuu nykyisin Hämeenlinnassa. Hän on tullut tunnetuksi erittäin monipuolisena, tuotteliaana ja arvostettuna kirjailijana: hänen kirjojaan ahmivat niin lapset kuin aikuiset, huumorin, jännityksen ja elämänmakuisen realismin ystävät. Uransa hän aloitti Jerry Cottonien kirjoittamisella. Sitä ennen hän ehti kirjoittaa ylioppilaaksi Nikkarin lukiosta Keravalta vuonna 1981 ja kokeilla monia erilaisia ammatteja. Kirjojen lisäksi Bagge on kirjoittanut televisio- ja sarjakuvakäsikirjoituksia sekä kuunnelmia. Hämeenlinnan teatterissa sai syksyllä 2014 ensi-iltansa Baggen kirjoittama rikollinen musiikkikomedia Havannan kuu. Hän on myös suomentanut runsaasti dekkareita ja nuortenkirjoja, ja hänen omia teoksiaan on käännetty useille kielille. Baggen laaja tuotanto on saavuttanut tunnustusta myös lukuisien palkintojen muodossa. tapanibagge.wordpress.comTampereelta lähtöisin oleva Hannamari Ruohonen (s. 1979) asuu Ahvenanmaan saaristossa miehensä ja kahden lapsensa kanssa. Ruohonen on opiskellut graafista suunnittelua Taideteollisessa korkeakoulussa. Riemastuttavan Sehän on Pikkuapina! (WSOY 2016) -tarinakokoelman lisäksi hän on kuvittanut muun muassa Tapani Baggen ja Aira Savisaaren lastenkirjoja ja tehnyt Eläinten kaupunki -kuvakirjasarjan. Ruohonen on tullut tunnetuksi erityisesti värikkäistä ja ilmeikkäistä eläinhahmoistaan. Suomen kirjataiteen komitea palkitsi hänen Vauvan oma kirja -kirjansa (WSOY 2014) onnistuneimmista kansista. ”Työskentelen unelma-ammatissani kuvittajana ja kirjoittajana. Tunnen olevani etuoikeutetussa asemassa, kun saan johdattaa lapsia kirjallisuuden pariin. Saan tulkata tekstiä kuviksi, pukea sanat lapselle luettavaan asuun, saan kertoa tarinan niin kuin minä sen koen. Kuvakirjan kautta saan olla lapselle turvallinen syli, lämmin tunne, uuden aikuisen ääni. Toivon, että kuvakirja ei koskaan katoa. On uskomatonta, kuinka helposti maailma lukijan ympäriltä muuttuu aivan toiseksi vain avaamalla kuvakirjan kannen.

E-book

Fiński