Okładka książki dla Silverdelfinen

Silverdelfinen

Opis książki

Det är sista terminen i nian och dags för klassresa till Paris. Men Julia vill inte följa med. Hon trivs inte i klassen. Hon hade hellre åkt till Grekland för att leta rätt på sin pappa, som hon inte känner. När det är dags för avfärd mot Paris tar Julia chansen att smita och göra den efterlängtade Greklandsresan. Hon hittar sin pappa, men det visar sig att han inte alls är den person hon hade fantiserat om.

På pappans taverna träffar Julia Afrodite, som visar sig vara Julias spegelbild. Mötet blir avgörande för Julia som nu förstår varför hennes pappa lämnat henne. Och fler förändringar väntar när Julia återvänder till Sverige och snart ska börja gymnasiet ...

Anita Eklund Lykull föddes 1942 och är en svensk författare av ungdomsromaner. Hon debuterade 1991 och har sedan dess skrivit en rad utvecklingsromaner med flickor i huvudrollen. Eklund Lykulls böcker är nästan alltid förlagda i Göteborg och utspelar sig i nutid. 2008 blev hon belönad med Kulla-Gulla-priset för sin litterära gärning, som kännetecknas av en journalistisk iakttagelse, fyndiga dialoger och förmågan att poetiskt skildra det vardagliga.

E-book

Szwedzki