Okładka książki dla Sthlm:inferno

Sthlm:inferno

Opis książki

STHLM:inferno är första delen i en serie om NOCC – National Organized Crime Command – en polisorganisation skapad enbart för att bekämpa den organiserade brottsligheten.

En natt vid ett ökenläger mottar den unge ibn Muhammad al-Qasimi en profetia. Klanens klenod, bärnstenshästen Hoshaba, måste återförenas med sin tvilling Baz, annars går klanens rike under. Tidsfristen är en kamels livstid.

Trettio år senare påträffas en professor i marin­arkeologi mördad i ett rum på Stockholms universitet. Dådet följs av en rad spräng­attentat som lamslår stora delar av Södermalm. En liten grupp människor blir instängda på restaurang Gondolen medan klockan tickar mot katastrofen.

Norma och Joshua, från den hemliga brottsbekämpande organisationen NOCC – National Organized Crime Command, dras av personliga skäl in i en livsfarlig jakt på en okänd fiende. Människor som står dem nära riskerar att dö.

Men vad har en arabisk bärnstenshäst med ett brinnande inferno i Stockholm att göra och vad sker under ytan på ett stormigt Östersjön?

BONUS - ljudboken inkluderar en författarintervju.

Författaren VARG GYLLANDER

Varg bor i Stockholm och arbetar som presschef vid Stockholmspolisen. Sthlm:inferno är hans sjätte spännings­roman.

Om uppläsaren ANDERS SAHLMAN (f. 1979) är frilansande kommunikatör och föreläsare. Han är även känd som standupkomiker och skådespelare och har medverkat i flertalet humorproduktioner på många scener och på TV.

Förlaget A NICE NOISE grundades 2010 och ger endast ut ljudböcker. Förlaget har under sina fem år flera gånger slagit rekord i antal finalnominerade titlar till Stora ljudbokspriset samt ge ut både Nobel- och Augustprisvinnare.

AudiobookE-book

Szwedzki