Okładka książki dla Stoleleg

Stoleleg

Opis książki

På en fængselsø uden mad begynder fangerne at æde hinanden. Uhyggelige eksperimenter i forskningens navn kommer frem i lyset. Rundt omkring i Europa sker pludselige og opsigtsvækkende dødsfald, og Opcop-gruppen med Paul Hjelm i spidsen leder efter sammenhængen. Samtidig har nogen blikket rettet direkte ind i Opcop-gruppens kerne.

I løbet af nogle få dage indtræffer tre bemærkelsesværdige dødsfald: En plastikkirurg med terroristkoblinger bliver fundet hængt i sit hjem i Belgien, en albansk våbenhandler bliver skudt på en bar i Stockholm, og liget af en tjekkisk EU-parlamentariker bliver fundet på en afsides beliggende fængselsø ud for ­Toscana.

Da sagerne ser ud til at strække sig over landegrænserne, havner de hos Opcop, Europols operative enhed. Paul Hjelm, Arto Söderstedt, Jutta Beyer og de andre i Opcop-gruppen begynder jagten på en – ­eller flere – mordere. Sagen viser sig at have mere omfattende forgreninger end nogen kunne have forestillet sig.

STOLELEG er anden bog i serien om Opcop, der er en fritstående fortsættelse af Arne Dahls fremragende serie om A-gruppen. Serien indledtes med HVISKELEG, der er blevet kåret som Bedste Svenske Kriminalroman.

"Arne Dahl skriver som vanligt en begavet og effektiv spændingshistorie med udpræget og veloplagt sans for sprogets mangfoldige, og ikke mindst ironiske, virkemidler.

Lars Ole Sauerberg, Jyllands-Posten ★★★★★

Han er gyselig god. Derudover er hans eminente sprog og frækt poetiske refleksioner markant bedre end mange andre krimiforfatteres og adskiller ham fra flertallet.

Merete Reinholdt, Berlingske ★★★★★

Som altid leverer Dahl begavet krimi med både fremragende plot, dirrende spænding, et fabelagtigt persongalleri, intense detaljer og storladen eftertanke.[...] Ganske enkelt noget af det allerbedste på det skandinaviske krimimarked.

Marie Louise Toksvig, Ekstra Bladet ★★★★★

Tempoet er højt, og spændingsdelen fejler heller ikke noget, som jagten går ind på den mystiske morder - eller er der flere?

Bent Stenbakken, Nordjyske ★★★★

Det kan næsten ikke blive bedre.

Romanen er topunderholdning samtidig med, at den kan læses som et debatindlæg om bl. a. genmanipulation, opgør mod tidligere og nuværende kommunister og stalinister, selvtægt og big brother-samfund.

Henning Frandsen, Fyens Stiftstidende ★★★★★

""En flot, foruroligende og fra første side fængende opsætning""

Merete Reinholdt, BT ★★★★★

Intelligent og stærkt fængslende litterær krimi fra Arne Dahl sætter skarpt og nuanceret fokus på (med)menneskelighedens trange kår. Og så serverer han det forklædt som en hæsblæsende spændingshistorie med et stramt og velkomponeret plot med plads til blodig alvor og skarp ironi.Stoleleg er en fortræffelig spændnings/krimiroman, der overgår det første bind i serien og, den kan varmt anbefales.

Til hjerne såvel som krimihjerte(r)

Jens Henrik Holm, Kultur-cafeen.dk

5 hjerter er ikke nok. `Stoleleg´ er en bog man ikke må snyde sig selv for, hvis man er rigtig krimifan.

Niels Søndergaard, krimifan.dk ★★★★★

Stoleleg rummer, som Arne Dahls andre krimier, en lun og underspillet humor, så man nærmere klukker end skraldgriner.

Betinna Schnegelsberg, Litteratursiden

Stoleleg er ekstremt veltilrettelagt. Gennemført kompliceret, men med yndige små hjælpere drysset ud over det hele, så læseren ikke hægtes helt af. Venligt![...] det føles, som om romanen læser sig selv.

Kim Toft Hansen, Kulturkapellet