Okładka książki dla Vår man i världen

Vår man i världen

Opis książki

DET SKULLE BLI EN KYLIG NATT. Han stod vid fönstret i sitt hotellrum och såg ut mot den tätnande Paristrafiken och tänkte i stilla triumf: ”I did it! Statsminister, Prime Minister...” Han hade slitit hårt för att komma hit, byggt sitt världsomspännande nätverk. Hans dator dignade av namn på makthavare han mött, twittervärlden var fylld av hans korta, kärnfulla analyser. Världen låg för hans fötter.

Men en fars tomma blick i en estnisk hamnstad, en liten flickas röda kjol i Bagdad, bombade byar vid Block 5a i Sudan och minnet av mödrar vars död aldrig nådde rubrikerna kantade hans väg till makten. Liksom människor vars liv malts ner till dess att de bara kom att handla om hämnd. En hämnd med många inblandade. Från en sliten lagerlokal i en förort till Paris hördes mumlande böner, då en handfull män knäböjde i riktning mot Mecka. Och från den tysta sibiriska tundran sändes flera sms för att starta operationen som blev mer dramatisk än upphovsmännen tänkt sig. Den svenske statsministern knöt slipsen, tog hissen ner till receptionen och mötte sina medarbetare för en kväll på stan han sent skulle glömma.

Vår man i världen är en andlöst spännande politisk thriller om västvärldens arrogans och det internationella maktspelet om oljan. Den utspelas i en nära framtid och är inspirerad av verkliga människor och händelser. Berättelsen ställer frågan om vem som är frälsaren och vem som är syndaren.

CHRIS FORSNE är statsvetare, journalist och författare. Hon har varit utrikeskorrespondent i Paris, arbetat för SVT och kunskapskanalen samt bevakat fransk kultur för Göteborgsposten. Chris Forsne var under många år nära vän till den förre franske presidenten François Mitterrand och är väl insatt i det franska och svenska politiska spelet på högsta nivå.