Okładka książki dla Vargtanden

Vargtanden

Opis książki

Myggan har flyttat hem till Fritjof och Esmeralda och Aron är överlycklig. Nu kan de träffas hur ofta de vill och Myggan kan följa med dem på båtutflykten på Dalslands kanal.
På båten stöter de på en gammal ensam dam som gärna vill prata, en kvinna som envisas med att vilja ge dem massage och en riktig skurk. Ja, det vet de ju inte förstås, men han är verkligen skum.
När båten kommer fram och passagerarna börjar gå i land har det plötsligt försvunnit en massa grejer. Plånböcker, mobiltelefoner, kameror, kex och en vargtand.
Deckargänget vet genast vem de misstänker och sätter igång att göra efterspaningar. Men ibland är skurken den man minst anar …

Böckerna om Dalslandsdeckarna är anpassade till nybörjarläsaren, med lättare språk, något större text, illustrationer och riktiga cliffhangers som avslutar varje kapitel - sidorna vänder sig mer eller mindre av sig själva.

Pia Hagmar kommer ursprungligen från Göteborg där hon föddes 1961. Genom åren har Pia haft massor med olika sorts jobb: trädplanterare, hästskötare, museiguide och lärarvikare till exempel, men mest uppskattade hon journalistyrket - innan hon blev författare på heltid.
Idag bor Pia i ett stort hus på landet, en bit väster om den stora sjön Vättern i Sverige.