Vi vet en liten trädgård

Vi vet en liten trädgård

Opis książki

Bodil Svensson föddes i norra delen av Helsingborg 1946. Hon flyttade till Råå, som ligger i den södra delen, år 1953. Under 24 år har hon bott i Motala, vid Vätterns vackra strand. Därefter blev det Skåne igen. Bodil är nu bosatt i Norra Borstahusen i Landskrona. I slutet av 60-talet påbörjade Bodil en utbildning till socionom. Efter ett par års studier kände Bodil att hon hellre ville bli lärare. Bodil valde då att bli grundskollärare men huvudämnena svenska och matematik. Därefter blev Bodil specialpedagog. Nu upplevde Bodil att hon var på ”Mammas gata”. Hon fick nu möjlighet att ge stöd till de elever som befann sig i svåra inlärningssituationer av olika anledningar.

Skrivandet har alltid funnits med i Bodils liv. De äldsta dikterna i boken, ”Vi vet en liten trädgård”, har över 40 år på nacken. Många av dikterna har tillkommit under de två senaste åren. Bodil är oftast iklädd papper och penna eller så ser hon till att hon har en dator i närheten. Texterna i hennes dikter kommer oftast bara forsande ur henne. Detta kan även hända under natten! En del av dikterna blir färdiga direkt medan andra skrivs om flera gånger innan Bodil är nöjd med dem. I ”byrålådan” finns det många dikter kvar som förhoppningsvis kommer ut i nästa lyrikbok. Bodil har också påbörjat en livsberättelse som även kommer att innehålla många fotografier, dikter och bilder på en del av hennes olje- och akvarellmålningar. Förhoppningsvis kommer den att ges ut i slutet av år 2022.

Dikterna kan handla om allt ”mellan himmel och jord”. Helst önskar Bodil skapa stämning och ge läsarna hopp och möjlighet att se allt det goda som finns i livet. Det finns också tankar kring människors funktionshinder och sjukdomstillstånd i en del dikter. Det som berörs är också tankar kring hur människor med olika bakgrund tar sig an livet när de kommer till vårt land.
Det finns mycket spännande att skriva om även i framtiden.

Co myślą inni

Recenzje Vi vet en liten trädgård

Nie ma jeszcze wystarczającej liczby ocen

Nie ma jeszcze wystarczającej liczby ocen