Dagarna före lunch

Dagarna före lunch

Opis książki

Ove Andersson (alla kallar honom Andersson) är en silkscreentryckare från Borås som en regnig sommar åkt med sin systerson till en badort vid Medelhavet. Livet flyter lite dävet och lugnt till dess det börjar hända oförklarliga saker – elektriciteten försvinner, soldater dyker upp. Man är tvungen att stanna inomhus. Ingen vill berätta vad som hänt långt borta i huvudstaden.

Turisternas fridfulla liv förändras, människor blandas i nya konstellationer. Andersson försöker manövrera en benägenhet att dricka för mycket och en begynnande tillgivenhet för den vackra irländskan Mary.

Detta är upprinnelsen till Dagarna före lunch. Under sin lättillgängliga yta är det en roman som handlar om många saker; om politikens inverkan på livet, om människors sätt att vara tillsammans, om ensamhet och om kärlek.

Både som tecknare och berättare på prosa utvecklade Stig Claesson en egenartad begåvning. Hans böcker utgör ofta mellanting av faktiska reportage och fiktion, illustrerade med känsliga och precisa teckningar. Stig Claesson skrev över 80 böcker. Dagarna före lunch publicerades första gången 1984.

Autor.Stig Claesson

E-book

Szwedzki

Co myślą inni

Recenzje Dagarna före lunch

Nie ma jeszcze wystarczającej liczby ocen