De Alhambra, of nieuwe schetsen en portretten. Tweede deel.

152 Strony
bookCoverFor

Opis książki

De Alhambra is een echte combinatie van stijlen, omdat het boek beschrijvingen, mythen en verhalen over historische gebeurtenissen combineert. Washington beschrijft onder andere de verwoesting van enkele torens van het Alhambra-paleis door de Fransen in 1812, evenals de schade waaraan het paleis werd blootgesteld tijdens een aardbeving in 1821.

De Alhambra wordt ook het 'Spaanse schetsboek' van Washington genoemd en bevat een verzameling essays, literaire schetsen en verhalen, waaronder "The Three Beautiful Princesses" en "The Rose of the Alhambra".

De Alhambra vormt bovendien de basis voor niets minder dan een zeer beroemde opera. Een van de grote Russische schrijvers, Alexander Poesjkin, baseerde zijn werk The Tale of The Golden Cockerel uit 1834 op twee hoofdstukken van de Tales of the Alhambra. Het werk van Pushkin vormde de basis voor Rimsky-Korsakovs veelgeprezen opera "The Golden Cockerel".

De Alhambra inspireerde ook een Spaanse film met dezelfde naam uit 1950, en een geanimeerde miniserie van de Spaanse animatiefabrikant Pedro Alonso Pablo.

Irving Washington (1783-1859) was een Amerikaanse essayist, schrijver, biograaf, historicus en diplomaat. Het meest bekend zijn de romans Rip van Winkle en The Legend of Sleepy Hollow uit de bundel The Sketch Book of Geoffrey Crayon. Hij schreef ook biografieën over de eerste president van de Verenigde Staten, George Washington, evenals Mohammed, de centrale profeet van de islam.

Tłumaczenie:

Hendrik Frijlink

Format:

E-book

Strony e-booka:

152

Język:

Holenderski

Data wydania:

19.12.2018

Wydawca e-booka:

Saga Egmont

Numer ISBN e-book:

9788726120028