Den extra milen

117 Strony
bookCoverFor

Opis książki

Två till sin egen förvåning nyblivna pensionärer, författaren Natanael Bengtsson och konstnären Nelson-Lööv, i en rolig och tankeväckande diskussion om livet och konsten, om att skriva och om boxning, om att ha egen firma och om pensionen:

"Vi som av ett inre behov börjat måla och ansetts tillräckligt dugliga att få fortsätta för att vi hade viljan att bli världsberömda hade redan insett att det gällde att hoppa långt. Drömgränsen var satt. Åtta och tretton om jag inte minns fel."

Och, till den unga arbetslösa före detta sjuksköterskan, numera garninstallationskonstnärinnan Lena Södergren, som så småningom deltar i samtalet:

"Du som blivit konstnär genom arbetsförmedlingen och fått konstnärsbidrag till en debututställning, hur har du tänkt dig att leva i fortsättningen. På vilka pengar menar jag. Du verkar för frisk för att svälta ihjäl. Du är för gammal för att vara en ung bohem och inte tillräckligt gammal för att få komma med mig på pensionärsdans."

Både som tecknare och berättare på prosa utvecklade Stig Claesson en egenartad begåvning. Hans böcker utgör ofta mellanting av faktiska reportage och fiktion, illustrerade med känsliga och precisa teckningar. Stig Claesson skrev över 80 böcker. Den extra milen publicerades första gången 1994.

Format:

E-book

Strony e-booka:

117

Język:

Szwedzki

Data wydania:

2.05.2016

Wydawca e-booka:

Albert Bonniers förlag

Numer ISBN e-book:

9789100163051