Det romanske hus

519 Strony
bookCoverFor

Opis książki

"Bødlen stod foran kirkens herrer i den sorte bøddelkappe og med læderklappen der skjulte det afhuggede øre. Biskoppen ville vide hvorfor han huggede form i alle disse sten. Biskoppen ville vide mange ting og gik frem og tilbage foran ilden der buldrede i kaminen. Man måtte tvinge hvert et ord ud af bødlen der bandede fælt.

– Odin, stønnede han.

- Manden er jo gal, sagde biskoppen opgivende, vendte ryggen til ham og varmede sine hænder ved ildstedet.

Kun en ting sagde bødlen som lød ganske fornuftigt, og som alle forstod.

– Jeg er Ribe bøddel, sagde han. – Det er mig som hænger folk."

I 1100-tallets Thy kæmper de kristne mod den gamle religion, der har så fast et tag i befolkningen. Byen vrimler med fordrukne munke, plattenslagere, ludere og lommetyve. Men midt i elendigheden beslutter en stenhuggermester at vie sit liv til at bygge en stenkirke som erstatning for de primitive trækirker med drageornamentikken ...

Den danske forfatter Bent Haller (f. 1946) er oprindelig uddannet maler og grafiker fra Det jyske Kunstakademi, men har skabt sig en spændende karriere som forfatter. Bent Haller debuterede som forfatter, da han i 1972 vandt forlaget Borgens konkurrence for den bedste samfundskritiske ungdomsroman med romanen "Katamaranen". Bent Hallers prisbelønnede forfatterskab favner bredt og rummer både børnebøger, ungdomsromaner, digte og voksenbøger.

Format:

E-book

Strony e-booka:

519

Język:

Duński

Data wydania:

2.03.2017

Wydawca e-booka:

Lindhardt og Ringhof

Numer ISBN e-book:

9788711723784