En av dem

Ocena 3.8
5 godz. 3 min.
164 Strony
bookCoverFor

Opis książki

»You Pakistani?«

Hans ögon lyser av förväntan i det kalla kvällsmörkret.

Men i nästa stund hör jag hur ett »Nej« kommer över mina läppar. En rysning går genom kroppen. Hur kommer det sig att jag så instinktivt blånekar att jag skulle ha någon som helst koppling till landet jag föddes i?

När Qaisar Mahmood en dag stannas av ett pakistanskt matbud blir det starten på en resa där han själv till slut drar på sig de färgglada kläderna och ger sig ut på gatorna. Där möter han inte bara en osynlig del av samhället, han finner också ledtrådar till vem han hade kunnat vara.

En av dem är en berättelse om hur det är att arbeta som matbud i ett alltmer segregerat Sverige. Men det är lika mycket en undersökning av gapet mellan värderingar och beteenden hos den svenska medelklassen. I krocken mellan världar, drömmar och kulturer ser Qaisar Mahmood med nya ögon på gigekonomins följder, och sin egen familjs historia.

*

Qaisar Mahmood (f. 1973) är författare och tidigare ämbetsman, numera verksam som managementkonsult. Han är född i Pakistan men växte upp i Tensta utanför Stockholm. Tidigare har han gett ut en roman och en rad olika fackböcker

Format::

E-book:
Audiobook:

Czas trwania audiobooka:

5 godz. 3 min.

Strony e-booka:

164

Język::

Szwedzki

Data wydania::

21.03.2023

Wydawca audiobooka::

Mondial

Numer ISBN audiobooka::

9789180023467

Wydawca e-booka::

Mondial

Numer ISBN e-book::

9789180023474