Opis książki

"Jag tror på köttets lust och själens obotliga ensamhet."

Gertrud längtar efter kärlek, ren och sann, och hon vägrar kompromissa med sina drömmar. Det är därför hon vill lämna sin make, det blivande statsrådet Gustav. Kärleken och passionen hon söker finns helt enkelt inte där. Men Gustav vill hellre fortsätta låtsas, osäker på hur han skulle klara av ensamheten. Samtidigt som Gertrud står inför sitt livs största dilemma dyker en gammal kärlek åter upp i hennes liv, en händelse som ytterligare försvårar situationen.

Kärleksdramat "Gertrud" hade premiär på Dramaten 1907 och väckte starka reaktioner med sin normbrytande, starka kvinnliga huvudroll. Pjäsen anses vara ett av Söderbergs främsta verk och är en vacker berättelse om kärlekens omöjlighet och mod.

Hjalmar Söderberg (1869-1941) var en svensk författare, skribent och översättare som anses vara en av 1900-talets största författare i Sverige. Många av hans verk anses vara svenska klassiker, bland annat romanerna "Doktor glas" och "Den allvarsamma leken". Söderberg hade en skarp iakttagelseförmåga, något som speglades i hans författarskap framförallt i hans noveller. Efter hans debut 1895 uppmärksammades han för blandningen av vemod och skärpa, allvar och lekfullhet, melankoli och kvickhet i sitt skrivande, något som utmärker hans verk än idag.

Format:

E-book

Strony e-booka:

78

Język:

Szwedzki

Data wydania:

16.02.2021

Wydawca e-booka:

Saga Egmont

Numer ISBN e-book:

9789176390627