Grattis Gud

Grattis Gud

Opis książki

Lenny Strömberg är en ilsken, hatisk sextonåring. Skolan är meningslös och alla människor är idioter. Vreden tar han ut genom slagsmål, skolk och mobbning – och genom att skriva brev. Först till den pappa som han aldrig mött, sedan till andra adressater. Han skriver till Saddam Hussein, till Bert Karlsson och Madonna, skriver till dem som möjligen kan hjälpa honom att få rätsida på allt det som han inte förstår.

"Grattis Gud" är en rå och känslostormande brevroman, en på en gång tidstypisk och tidlös bok. Vi följer Lenny under åtta alltmer brutala månader, följer med in i en tillvaro fylld av våld och ångest, fördomar och svart humor. En tillvaro som Lenny både älskar och hatar: men vad händer när allting plötsligt ställs på sin spets?

Alexander Skantze, född 1972, är en svensk författare från Karlskrona. Idag arbetar han som dramaturg och lär ut film- och TV-berättande på Stockholms Konstnärliga Högskola. Debutromanen "Grattis Gud" utkom 1993 och belönades med Författarförbundets Katapultpris.

E-book

Szwedzki

Co myślą inni

Recenzje Grattis Gud

Nie ma jeszcze wystarczającej liczby ocen