Höken sjunger om död

Ocena 3.1
9 godz. 31 min.
297 Strony
Sebastian Grimmer
bookCoverFor

Opis książki

Nominerad till Crimetime Award 2023

När jag skriver dessa rader vet jag att faran nu är mycket nära mig. Det är vargtid, yxtid, och ulvarna kallar på offer.

En vårnatt hittas en ung doktorand död i en fontän i Uppsala. Först misstänker man att det är en olyckshändelse, men kriminalinspektör Erika Lönnroth är tveksam.

Sebastian Grimner, nybliven änkling och ensamstående pappa, är den som hittar offret. Han känner väl igen den döda, eftersom han är forskare på den litteraturvetenskapliga institutionen där Kim doktorerade. Det visar sig snart att offrets avhandling om Olof Rudbeck, 1600-talsförfattare och vetenskapsman, har betydelse för fallet.

När ytterligare en person på institutionen hittas död står det klart att en mördare går lös. I jakten på den skyldige kämpar Erika och Sebastian mot tiden och mot paranoida fantasier om uråldriga hemliga sällskap som ägnar sig åt människooffer på universitetet.

Höken sjunger om död är den första boken om Erika Lönnroth och Sebastian Grimner. Det är Johan Tralaus debut som skönlitterär författare.

Format:

E-book
Audiobook

Czas trwania audiobooka:

9 godz. 31 min.

Strony e-booka:

297

Język:

Szwedzki

Data wydania:

25.05.2023

Wydawca audiobooka:

Bokförlaget Polaris

Numer ISBN audiobooka:

9789189713376

Wydawca e-booka:

Bokförlaget Polaris

Numer ISBN e-book:

9789189713383