Ihmeperhe

Ocena 4.3
8 godz. 49 min.
193 Strony
bookCoverFor

Opis książki

Terveisiä koulusta!

Ihmeperhe on viiltävän tarkka läpileikkaus erityisluokan arjesta ja moninaistuvasta koulumaailmasta. Romaani ruotii tasa-arvoisena pidettyä koululaitosta ja kysyy, kuka on ensisijaisesti vastuussa lasten tulevaisuudesta yhteiskunnan jäsenenä.

Mies saa viranhoitomääräyksen Saarivuoren peruskoulun 4–5F-erityisluokalle. Luokassa opettajat ovat vaihtuneet tiuhaan: kymmenen oppilaan pienryhmässä tuntuu olevan vähintään puolet liikaa. Kahvitauot kuluvat sosiaaliviranomaisille soitellessa, toisella linjalla koputtaa poliisi ja taustalla heiluu perhosveitsi The Knife Game Songin tahtiin. Viikkojen kuluessa kaaoksen keskeltä alkaa kuitenkin hahmottua iloa ja kauneutta sekä kokonaiskuva, jossa erityislahjojensa hallitsemista opettelevat pienet supersankarit ovat kaikkea muuta kuin syypäitä omaan käytökseensä.

Hanna Arvela (s. 1981) on helsinkiläinen mediataiteilija, jonka mustan huumorin sävyttämät teokset pyrkivät herättämään keskustelua yhteiskunnan näkymättömistä epäkohdista. Ihmeperhe ammentaa Arvelan omista kokemuksista erityisluokkien sijaisopettajana.

Format:

Audiobook
E-book

Czas trwania audiobooka:

8 godz. 49 min.

Strony e-booka:

193

Język:

Fiński

Data wydania:

2.03.2022

Wydawca audiobooka:

Tammi

Numer ISBN audiobooka:

9789520435578

Wydawca e-booka:

Tammi

Numer ISBN e-book:

9789520435585