Karikko

Ocena 4.3
10 godz. 22 min.
256 Strony
bookCoverFor

Opis książki

Kaksi 14-vuotiasta poikaa, uhkarohkeat leikit ja kylmäävä onnettomuus.

Maaginen tarina nuoruudesta, elämän rajallisuudesta ja matkasta karikkoisen meren mystiselle rannalle. Karikko (2013) voitti ilmestyessään Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon, joka on suurin lasten- ja nuortenkirjalle Pohjoismaissa jaettava tunnustus.

Karikko on tarina perheestä, joka ajaa leirintäalueelle ja juuttuu sinne kuin karille. Tragedian keskelle joutunut nuori Mitja etsii äitinsä ja veljensä kanssa uusia maamerkkejä kaukaa kotoa. Päämäärättömästi vaeltava kolmikko luulee päätyneensä Lands End -leirintäalueelle sattumalta. Mutta kun Mitja törmää rannalla villien rantapoikien yhteisöön, hänen roolinsa seikkailussa tuntuu valmiiksi käsikirjoitetulta. Monisäikeinen tarina punoo lukijan osaksi mysteeriä, joka avautuu mestarillisesti kerros kerrokselta.

”Romaani avaa itseään vähitellen, eikä siinä avautumisessa ole kyse lukijan kanssa leikitystä kuurupiilosta. Se on tarinankerronnan jumaluutta, armolahjaa, jota aina silloin tällöin vieläkin tapaa.” - Jussi Aurén, Satakunnan Kansa

Seita Vuorela (ent. Parkkola) (1971-2015) oli merkittävä nuorille kirjoittava kirjailija sekä luovan kirjoittamisen opettaja. Hänen teoksiaan on käännetty useille kielille, mm. englanniksi, ranskaksi, italiaksi ja saksaksi.

Jani Ikonen (s. 1978) on tamperelainen kuvittaja ja graafikko, jonka kuvitukset ovat olennainen osa Karikon lumovoimaa ja mielenmaisemaa.

Format:

E-book
Audiobook

Czas trwania audiobooka:

10 godz. 22 min.

Strony e-booka:

256

Język:

Fiński

Data wydania:

22.12.2022

Wydawca audiobooka:

WSOY

Numer ISBN audiobooka:

9789510489925

Wydawca e-booka:

WSOY

Numer ISBN e-book:

9789510392843