Katamaranen

Med efterord af Torben Weinreich

3 godz. 20 min.
140 Strony
bookCoverFor

Opis książki

Bent Hallers prisvindende og debatomsuste debutroman fra 1976 om et trøsteløst ungdomsliv i betonghettoen er i denne digitale udgave forsynet med litteraturhistorisk perspektiverende efterord af Torben Weinreich.

Som protest mod de voksnes verden fuld af håbløshed, arbejdsløshed, skilsmisser og opgivende forældre, beslutter Peter på 12 år og den lidt ældre Thomas at flygte til Sverige i en synkefærdig katamaran.

Torben Weinreich konkluderer i efterordet: "Spørgsmålet er så, om Katamaranen holder vand, om værket kan læses i dag med udbytte som et litterært værk og ikke blot som et billede på, hvad der blev læst i en bestemt tidsalder. Jeg er ikke selv i tvivl om, at værket rummer sådanne kvaliteter, og at det kan læses med udbytte også her ved indgangen til det 21. århundrede. Det, der bærer værket igennem som netop litteratur, er dets vrede og insisteren på at være noget andet end det, der ellers skrives – sådan som det også var, da værket udkom første gang. Værket fremstår stadig råt og vredt og helstøbt. Som et råb – og samtidig en bøn – om forståelse."

Format:

E-book
Audiobook

Czas trwania audiobooka:

3 godz. 20 min.

Strony e-booka:

140

Język:

Duński

Data wydania:

6.03.2023

Wydawca audiobooka:

Gyldendal

Numer ISBN audiobooka:

9788702331851

Wydawca e-booka:

Gyldendal

Numer ISBN e-book:

9788763846738