Knutby – sanningen och nåden

Ocena 3.4
6 godz. 52 min.
182 Strony
bookCoverFor

Opis książki

Knutby den tionde januari 2004. I en svensk församling mördas den unga pastorsfrun Alexandra Fossmo och grannen Daniel Linde skjuts, men överlever. Händelserna i Knutby och den tillsynes välfungerade församlingen kantades av sex, otrohet och manipulation som tillslut kulminerade i ett mord och ett mordförsök.

Vad hände egentligen i Knutby? Innan och efter den omtalade natten? Och vilka var människorna som kom att bli en del av Knutbydramat? I den första omfattande skildringen av Knutbydramat får vi följa församlingens utveckling från vanlig pingstförsamling till att bli ögats centrum i ett av Sveriges mest omskrivna mordfall. Jan Nordling ställer sig i Knutby – sanningen och nåden frågan om hur den religiösa och sektlika miljön i Knutby banade väg för mord och vilket ansvar pingströrelsen egentligen hade.

Jan Nordling är tidigare journalist och nyhetsreporter på TV4 Uppland med 30 års erfarenhet av nyhetsrapportering. Han bevakade händelserna kring Knutby från första dagen till rättegångens sista dag.

Format:

Audiobook
E-book

Czas trwania audiobooka:

6 godz. 52 min.

Strony e-booka:

182

Język:

Szwedzki

Data wydania:

18.04.2019

Wydawca audiobooka:

Saga Egmont

Numer ISBN audiobooka:

9788726183870

Wydawca e-booka:

Saga Egmont

Numer ISBN e-book:

9788726169546