Kommando Reichsführer Himmler

Ocena 4.1
11 godz. 26 min.
Sven Hassel-serien
bookCoverFor

Opis książki

Warszawa ska jämnas med marken, det ska göras om det så kräver varje man i den tyska armén! Så lyder Himmlers order. I Warszawa har helvetet brutit ut. De tyska styrkorna står mot den polska motståndsrörelsen och det brittiska flygvapnet. Enligt ryktena har hela SS-Dirlewangerdivisionen slaktats på en enda natt. Sven Hassel och de andra soldaterna i det 27:e straffregementet har fått order om att förgöra allt som kommer i deras väg. Fast mellan den polska gerillakrigföringen och de sadistiska orderna från SS, rör de sig fram mot infernot Warszawa.

"Kommando Reichsführer Himmler" är den nionde delen i serien om Sven Hassel och de andra soldaterna i det 27:e straffregementet. Hassels böcker följer en sammansvetsad grupp soldater som alla tvångskommenderats till tyska armén, och som tvingas kämpa i ett krig som ingen av dem tror på.

Sven Hassel är pseudonym för den danska författaren Børge Willy Redsted Pedersen (1917–2012), som under andra världskriget verkade för den tyska sidan. Pedersen menade att hans böcker är baserade på egna upplevelser från kriget, men det är något som har ifrågasatts av både journalister och historiker. Få författare har som Hassel så närgånget och med en så bister realism fångat andra världskrigets brutala verklighet och soldaternas illusionslösa, grovkorniga humor.

Format:

Tom:

10

Czas trwania audiobooka:

11 godz. 26 min.

Język:

Szwedzki

Data wydania:

22.03.2023

Wydawca audiobooka:

Saga Egmont

Numer ISBN audiobooka:

9788711672563