Krigsrätt

Ocena 4.2
10 godz. 52 min.
Sven Hassel-serien
bookCoverFor

Opis książki

Kulorna från maskingevären viner genom luften och var man som träffas färgar snön röd. Sven Hassel och de andra soldaterna från det 27:e straffregementet befinner sig nu vid den finsk-ryska fronten. Den brutala kylan som omger dem är olik något annat de tidigare upplevt. Vinterkrigets strider är brutala, och det 27:e straffregementet befinner sig ständigt i underläge mot den krigsmaskin som den ryska armén utgör. Men att göra reträtt är inget val, soldaterna förväntas ge sitt liv åt Führern och det tyska riket. Reträtt mot givna order innebär krigsrätt, där bestraffningen är tortyr eller avrättning ...

"Krigsrätt" är tolfte delen i serien om Sven Hassel och de andra soldaterna i det 27:e straffregementet. Hassels böcker följer en sammansvetsad grupp soldater som alla tvångskommenderats till tyska armén, och som tvingas kämpa i ett krig som ingen av dem tror på.

Sven Hassel är pseudonym för den danska författaren Børge Willy Redsted Pedersen (1917–2012), som under andra världskriget verkade för den tyska sidan. Pedersen menade att hans böcker är baserade på egna upplevelser från kriget, men det är något som har ifrågasatts av både journalister och historiker. Få författare har som Hassel så närgånget och med en så bister realism fångat andra världskrigets brutala verklighet och soldaternas illusionslösa, grovkorniga humor.

Format:

Tom:

12

Czas trwania audiobooka:

10 godz. 52 min.

Język:

Szwedzki

Data wydania:

22.03.2023

Wydawca audiobooka:

Saga Egmont

Numer ISBN audiobooka:

9788711672587