Lilla fröken Grenadin

10 godz. 31 min.
348 Strony
Ulrika och Elvira
bookCoverFor

Opis książki

Elvira Ljungs pappa är död. Hon är tolv, snart tretton, och har flyttat till Paris med sin mamma och styvfar Guillaume. Hon ägnar sin fritid åt att spela teater, se på film med sin bästa vän Delphine och läsa Stephen King-böcker som hon köper hos den mystiska bokhandlaren Béatrice. Hon skriver brev till Arnold Schwarzenegger, besöker kyrkan i smyg för att komma närmare sin ateistiske pappa och en dag kommer hon alldeles säkert att bli nästa Ingrid Bergman.

Ulrika Lundin är Elviras mamma. På nätterna dricker hon och Guillaume vin och pratar om sånt som inte gör ont. De vet båda vad det betyder att sörja sin älskade. Men är han rätt man för henne, fjorton år äldre och tveksam till fler barn? Hennes barnlängtan är drabbande men samtidigt vet hon att hon inte kan flytta runt Elvira hur som helst i tillvaron. Och så är det det där med grannarna …

Lilla fröken Grenadin är en bohemisk och charmig roman om en mor och en dotter. Men också om vänskap, familjerelationer, och både bristande och begynnande sexualitet i ett nittiotals-Paris där omvärlden beter sig alltmer osäkert. Det är första delen i en serie om Ulrika och Elvira.

Format:

E-book
Audiobook

Czas trwania audiobooka:

10 godz. 31 min.

Strony e-booka:

348

Język:

Szwedzki

Data wydania:

18.09.2019

Wydawca audiobooka:

Piratförlaget

Numer ISBN audiobooka:

9789164234230

Wydawca e-booka:

Piratförlaget

Numer ISBN e-book:

9789164243560