Matrix

Ocena 3.7
9 godz. 53 min.
258 Strony
bookCoverFor

Opis książki

Från författaren som utnämnts till en av de bästa i sin generation kommer en bok som skriver ny kvinnohistoria.

Marie de France är utslängd från hovet eftersom hon är för ful för att giftas bort. Sjutton år gammal blir hennes öde att ansvara för ett utfattigt nunnekloster som rids av svält och sjukdomar.

Året är 1158 och Maries förtvivlan är lika intensiv som det tunga regnet, som smutsen och den överväldigande stanken av ruttnande kött och själar. Men när valet står mellan att begravas levande eller bygga upp klostret ser hon ingen annan utväg än att kavla upp ärmarna. Med list, mod och passion leder Marie sina nunnor till ett isolerat liv i lyx och lust, undan farorna av illasinnade män och köttsliga frestelser.

MATRIX är en svindlande språklig läsupplevelse som fångar medeltidens magiska miljö av överdåd och äckel med en inlevelse som kryper under huden. Samtidigt är det ett häpnadsväckande nytt perspektiv på kvinnor genom historien, och vår historia i stort.

LAUREN GROFF är tvåfaldig National Book Award-finalist och har utöver ett femtontal andra utmärkelser varit New York Times-bästsäljare, årets bok på Amazon, Obama-favorit och vinnare av American Booksellers Award. Hon började skriva på Matrix under det att Trump var president, vilket hon beskrivit som en lamslående epok som fick henne att längta efter ett liv utan män. Utifrån det lilla som fanns nedtecknat om verklighetens Marie de France fann hon därefter inspirationen att gestalta en kvinnlig utopi i ett nunnekloster.

Tłumaczenie::

Bogg Johanna Karlsson

Format::

E-book:
Audiobook:

Czas trwania audiobooka:

9 godz. 53 min.

Strony e-booka:

258

Język::

Szwedzki

Data wydania::

12.10.2021

Wydawca audiobooka::

Bookmark Förlag

Numer ISBN audiobooka::

9789189393080

Wydawca e-booka::

Bookmark Förlag

Numer ISBN e-book::

9789189393073