Meren ja tulivuoren välissä

Ocena 3.6
2 godz. 29 min.
112 Strony
bookCoverFor

Opis książki

Runollinen pienoisromaani luonnontutkijasta

Pertti Saloheimon ensimmäinen romaani kertoo syrjäiseen kaupunkiin saapuvasta luonnontutkijasta, jonka on määrä selvittää alueen omintakeista eläimistöä ja kasvistoa.

Vuokraamaltaan talolta hän tekee tutkimusretkiä viidakkoon ja kerää tutkimusmateriaalia. Hänen on vaikea luoda suhteita paikallisiin ihmisiin, ja tutkimuslöydöksetkin käyvät yhä oudommiksi. Kun viidakkopolulta löytyy päätön sotilas, alkaa verkko luonnontutkijan ympärillä kiristyä.

Saloheimon romaani sekoittaa seikkailukirjallisuuden piirteitä maagiseen realismiin ja pohtii luonnontieteellisen maailmannäkemyksen rajoja.

”Kuu piirtää sukelluskelloista aavemaisia varjoja. Aamuyöllä tuulen noustessa kuulee niiden ujeltavan hiljaa, jos asettuu sopivasti kahden sukelluskellon väliin. Läheskään joka aamu niiden laulua ei kuitenkaan kuule.”

Pertti Saloheimo (s. 1962) on opiskellut kirjoittamista mm. Kriittisessä korkeakoulussa ja Oriveden opiston kursseilla. Hän on koulutukseltaan lääkäri ja työskentelee Lääkärilehden tieteellisenä päätoimittajana. Hänen esikoisrunoteoksensa Ennustus linnuston tulevaisuudesta julkaistiin 2019. ”Saloheimo kurottaa hienosti syvyyksiin.” – HS

Format:

E-book
Audiobook

Czas trwania audiobooka:

2 godz. 29 min.

Strony e-booka:

112

Język:

Fiński

Data wydania:

10.01.2022

Wydawca audiobooka:

WSOY

Numer ISBN audiobooka:

9789510471494

Wydawca e-booka:

WSOY

Numer ISBN e-book:

9789510471487