När var tar sin : tjuvskyttekungen

bookCoverFor

Opis książki

Jarl, äldste sonen på Stigmansliden, är en kvinnotjusare av rang. Han träffar många vackra flickor men stannar sällan länge vid någon av dem, tills han träffar bondflickan Beda. För henne lovar han att sluta med smugglingen och tjuvskyttet som hans familj gjort sig kända i trakten för. Så en dag träffar han unga grannflickan Marja i skogen, hon är vacker och vild som ett skogsrå och helt annorlunda från den ordentliga Beda, och Jarl blir förälskad. När han blir anklagad för att ha mördat skogsvaktaren är Marja den som helhjärtat ställer upp för Jarl i hans kamp för livet och friheten.

När var tar sin har tidigare givits ut under titeln Tjuvskyttekungen och är den sista delen av fem i serien om den kriminella familjen Stigson på Stigmansliden. De övriga fristående delarna är Wanda från Stigmansliden, Vildkatten, Vildkatten i bur och Din för evigt.

Sigge Stark var Sveriges mest lästa författare. Med en rekordproduktion på över 100 romaner och otaliga noveller har hon trollbundit generationer av svenska läsare i alla åldrar. Hennes böcker kännetecknas av kärlek, förvecklingar och dramatik, men är också skildringar av människors tillvaro under flera decennier. Bakom pseudonymen Sigge Stark fanns författaren och djurälskaren Signe Björnberg (1896–1964).

Format:

E-book

Tom:

5

Strony e-booka:

184

Język:

Szwedzki

Data wydania:

2.11.2015

Wydawca e-booka:

Albert Bonniers förlag

Numer ISBN e-book:

9789100156015