Petojen aika

Ocena 4.2
9 godz. 41 min.
bookCoverFor

Opis książki

Esikoisromaani Rojasin perheen vaiheista Chilen sotilasdiktatuurin noustessa valtaan.

Vuonna 1973 kenraali Augusto Pinochetin sotilasvallankaappaus syöksi Chilen väkivallan ja joukkotuhon kierteeseen. Vallankaappaus syrjäytti vasemmistohallituksen ja sosialistipresidentti Salvador Allende teki itsemurhan ilmavoimien tulittaessa presidentinpalatsia.

Presidentti Allendea tukevan Rojasin perheen Cristina-tytär on lapsi, kun äärioikeiston pelottelujoukot terrorisoivat Santiagoa. Vihanpidon ja juonittelun aika kärjistyy lopulta vallankaappaukseen, Cristinan perhe hajoaa, veli pakenee maasta ja osa Cristinan läheisistä menehtyy.

Cristina joutuu keskitysleirille kidutettavaksi. Vuosia myöhemmin, toipuakseen kokemuksista, Cristina alkaa kirjoittaa romaania Petojen aika ja siten etsiä totuutta historiasta, johon kätkeytyy petos.

Sotilasdiktatuurin vallankappaus oli Chilessä sosialistisen utopian loppu ja kylmän sodan kärjistymisen merkkipaalu Latinalaisessa Amerikassa. Kaappauksen vastustajat pitävät kaappauspäivää 11.9. Chilessä pedon lukuna.

Auli Leskinen (s. 1960) on Suomessa ja Espanjassa asuva kirjailija. Hän on elänyt, opiskellut ja työskennellyt suuren osan elämästään Espanjassa ja Latinalaisen Amerikan maissa. Leskisen esikoisteos Petojen aika (WSOY, 2013) oli ehdolla Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon saajaksi.

Format:

Czas trwania audiobooka:

9 godz. 41 min.

Język:

Fiński

Data wydania:

15.08.2023

Wydawca audiobooka:

WSOY

Numer ISBN audiobooka:

9789510493625