Rip van Winkle

2 godz. 47 min.
bookCoverFor

Opis książki

”Jo nærmere han kom, jo mere forbavset blev han over den fremmedes sælsomme udseende. Det var en lille, firskåren, gammel mand med tykt, pjusket hår og gråt skæg. Han var klædt på gammel hollandsk manér – en klædestrøje med bælte om livet, adskillige par bukser uden på hinanden, de yderste af anseligt omfang og pyntet med blanke knapper på rad ned langs sømmene og duske ved knæene. På ryggen bar han et solidt anker, der så ud til at være fuldt af brændevin, og han gjorde tegn til Rip om at komme og hjælpe ham med det.”

Rip Van Winkle lever et trist liv i et kærlighedsløst ægteskab, da han på en jagttur støder ind i en gammel hollænder med en forunderlig drik, som han ikke kan dy sig for at smage. 20 år senere vågner han op i en verden, han ikke kan genkende. Han er gået glip af den amerikanske revolution, livet for hans familie er gået videre uden ham, og verden ser i det hele taget helt anderledes ud, end da han faldt i sin uforklarlige tornerosesøvn. Et spørgsmål står frem blandt de mange: Hvem var den gamle hollænder, og hvor kendte han Winkles navn fra?

Novellen udkom oprindeligt i 1819.

Den amerikanske forfatter Washington Irving (1783-1859) er særligt kendt for sine gotiske noveller ”Rip Van Winkle” og ”Legenden om Sleepy Hollow”, som er blevet filmatiseret med Johnny Depp og Christina Ricci i hovedrollerne. Han står desuden bag en række biografier blandt andet om sin navnebror George Washington og Muhammed.

Tłumaczenie:

Henrik V. Ringsted

Format:

Czas trwania audiobooka:

2 godz. 47 min.

Język:

Duński

Data wydania:

13.11.2023

Wydawca audiobooka:

Lindhardt og Ringhof

Numer ISBN audiobooka:

9788727119700