Skotten på Sveavägen

Ocena 4
6 godz. 36 min.
Mordgåtan Olof Palme
bookCoverFor

Opis książki

På kvällen den 28 februari 1986 skjuts statsminister Olof Palme ner på öppen gata i centrala Stockholm. Kl. 00.06 lördagen den 1 mars dödförklaras Olof Palme.

32 år senare är utredningen av Palmemordet världens största mordutredning och omfattar mer än 250 hyllmeter utredningsmaterial. Polisens bedömning är att det skulle ta minst nio år att läsa igenom utredningen. Och jakten på mördaren fortsätter samtidigt som många är av uppfattningen att mordet är polisiärt uppklarat: Att Christer Pettersson mördade Olof Palme och skottskadade Lisbeth Palme.

I serien Mordgåtan Olof Palme visar Gunnar Wall att den slutsatsen är orimlig och därtill att det finns tecken på att bevisningen mot Pettersson delvis bygger på falska uppgifter. Gunnar Wall skildrar en mordutredning fylld av intriger, konflikter och påtryckningar utifrån, och en utredning där mycket gick snett redan från början. Varför? Och finns det krafter som inte vill att mordet klaras upp?

I första delen tar Gunnar Wall med oss till mordkvällen. Han går igenom vittnesuppgifterna från biografen Grand och från Sveavägen, skärskådar gärningsmannens agerande och diskuterar olika motivbilder. Men berättelsen tar sin början år 1970, närmare bestämt på fjärde advent den 20 december. Platsen är korsningen Kungsgatan-Sveavägen, bara drygt 100 meter från den plats där Olof Palme skjuts till döds 1986.Gunnar Wall har skrivit en rad succéböcker och belönades 1998 med Guldspaden för bästa undersökande journalistik i bokform. Ljudboksserien Mordgåtan Olof Palme bygger på Gunnar Walls hyllade bok Mordgåtan Olof Palme från 2011, som har reviderats och utökats med nyskrivet material.

Omslagsformgivare: Ilse-Mari Berglin

Format:

Tom:

1

Czas trwania audiobooka:

6 godz. 36 min.

Język:

Szwedzki

Data wydania:

25.02.2019

Wydawca audiobooka:

Bonnier Audio

Numer ISBN audiobooka:

9789178272730