Spårvagn på Vintergatan

Ocena 3.9
7 godz. 56 min.
205 Strony
Självbiografisk trilogi
bookCoverFor

Opis książki

En liten pojke sitter i fönstret och tittar ner mot allén där gatljuset tecknar sina skuggör mellan träden. Där nere på gatan står en man som ser upp mot det som en gång var hans barndomshem.

I sitt minne bär han bilden av en spårvagn som står fastfrusen vid spåren i Vintergatans snötäckta allé. Men varför dröjer den mörka spårvagnen i den fallande snön? Och hur vet pojken att det är just vid Vintergatan som de döda har sina hem?

Spårvagn på Vintergatan berättar om sökandet efter minnena av en död far. En far som bara kunde försvinna – som en julafton då han plötsligt tar tåget till Paris – och som skickar vykort från exotiska platser runt jorden. En far som är oemotståndlig när han väl dyker upp och berättar om alla märkvärdigheter han upplevt …

Spårvagn på Vintergatan är en barndomsskildring med en sällsam lyster och poetisk fantasi. Här skildras ett Stockholm på femtiotalet, där klarakvarterens konstnärs- och journalistkretsar ses ur det lilla barnets magiskt besvärjande perspektiv.

Med Spårvagn på Vintergatan avslutar Niklas Rådström den trilogi av fristående självbiografiskt färgade romaner som inleddes av de mycket älskade och lästa Månen vet inte och Medan tiden tänker på annat.

Format:

E-book
Audiobook

Tom:

3

Czas trwania audiobooka:

7 godz. 56 min.

Strony e-booka:

205

Język:

Szwedzki

Data wydania:

23.06.2021

Wydawca audiobooka:

Wahlström & Widstrand

Numer ISBN audiobooka:

9789146238232

Wydawca e-booka:

Wahlström & Widstrand

Numer ISBN e-book:

9789146231493