Tuhotkaa Pariisi!

Tuhotkaa Pariisi!

Opis książki

Toisessa maailmansodassa koittaa käännekohta, kun liittoutuneet nousevat maihin Normandian rannoilla. Hitlerin viimeinen yritys pelastaa Kolmas valtakunta on käskeä saksalaisia sotilaita tuhoamaan kaikki tieltään peräytyessään.

Sven Hassel ja muut 27. rangaistusrykmentin sotilaat ovat kestäneet itärintaman taistelut ja Monte Cassinon verilöylyn. Nyt heidät määrätään tuhoamaan Pariisi. Vankeja ei oteta eikä eloonjääneitä säästetä. Sotilaat tietävät, että sota on jo menetetty, ja ainoastaan ystävyys saa heidät jatkamaan taistelemista.

Tuhotkaa Pariisi! on seitsemäs osa sotakirjasarjaa, joka kertoo Sven Hasselin elämästä Saksan armeijan rangaistusjoukoissa.

Sven Hassel on Børge W.R. Pedersenin kirjailijanimi, jota hän käytti esiintyessään kirjailijana ja sotaveteraanina. Hasselin elämäntarina on ollut alusta alkaen mysteeri, ja hänen kuolemansa jälkeen on käynyt ilmi, että Hassel osallistui toiseen maailmansotaan saksalaisten joukoissa. Hänen sotaromaaninsa tunnetaan brutaalin realistisesta tavasta, jolla hän kuvaa natsien rikoksia ja sotilaiden kyynistä huumoria. Hassel on yksi maailman menestyneimpiä sotakirjailijoita, ja hänen kirjojaan on myyty yli 50 miljoonaa kappaletta.

Co myślą inni

Recenzje Tuhotkaa Pariisi!