Unorthodox

Ocena 4.1
11 godz. 9 min.
314 Strony
bookCoverFor

Opis książki

Unorthodox är Deborah Feldmans bästsäljande självbiografi om sin uppväxt i och flykt från den chassidiska Satmar-gemenskapen i Williamsburg, New York. Boken ligger till grund för den omtalade Netflix-serien med samma namn.

I den ultraortodoxa judiska gemenskap där Deborah växer upp är reglerna strikta. Gemenskapen kontrollerar allt – från vilka kläder hon får ha på sig, till vem hon får prata med och vilka böcker hon får läsa. Men trots detta växer Deborah upp till en självständig och viljestark person. I hemlighet slukar hon klassiker av Jane Austen och Louisa May Alcott och känner sig besläktad med de unga kvinnorna i berättelserna. Hon anar att det finns ett helt annat och friare sätt att leva, bara någon kilometer bort i det myllrande livet bland New Yorks skyskrapor.

Som tonåring blir Deborah bortgift med en man hon inte känner. Äktenskapet är olyckligt och pressen att leva som en god Satmar-kvinna, med alla plikter och regler det medför, blir alltmer påtaglig. Nitton år gammal föder hon en son och det blir vändpunkten. Oavsett vilka hinder och utmaningar hon står inför måste hon hitta en väg ut ur förtrycket och skapa en bättre framtid för sig och sitt barn.

***

Deborah Feldman är född i Williamsburg 1986. Hon bor numera i Berlin och har klippt alla band till sin chassidiska familj och släkt.

Format:

E-book
Audiobook

Czas trwania audiobooka:

11 godz. 9 min.

Strony e-booka:

314

Język:

Szwedzki

Data wydania:

13.11.2020

Wydawca audiobooka:

HarperCollins Nordic

Numer ISBN audiobooka:

9789177190691

Wydawca e-booka:

HarperCollins Nordic

Numer ISBN e-book:

9789150767391