Vuosi horroksessa

Ocena 3.5
8 godz.
179 Strony
bookCoverFor

Opis książki

Häpeämätön, hillitön ja herkkä romaani nuoren naisen vuoden mittaisesta lääkehuuruisesta horroksesta ja kenties kirjallisuuden historian huonoimmasta psykiatrista. Kirjan päähenkilön elämässä on kaikki mallillaan, ainakin päälle päin. Kaunis nuori nainen on hiljattain valmistunut Columbian yliopistosta, asuu Manhattanilla Upper East Sidella ja elelee mukavasti perintörahoilla. Mutta hänen sisällään on huutava tyhjiö, musta aukko, eikä se johdu siitä että hän menetti vanhempansa hiljattain tai siitä miten hänen miesystävänsä häntä kohtelee tai oudosta suhteesta niin sanottuun parhaaseen ystäväänsä. On vuosi 2000 New Yorkissa, vaurauden ja lukemattomien mahdollisuuksien mekassa. Mutta hän haluaa vain nukkua.

Armottoman mustan huumorin läpäisemä romaani siitä, miksi joskus on välttämätöntä olla sivussa, poissa ja vieras maailmalle.

Ottessa Moshfegh (s. 1981) on yhdysvaltalainen kirjailija, jonka esikoisteos Eileen sai Hemingway-palkinnon ja oli Booker-ehdokkaana. Myös Vuosi horroksessa on ollut valtava menestys niin kriitikoiden kuin lukijoidenkin keskuudessa.

”Romaani ottaa käsittelyyn itseinhon, feminismin, seksuaalisuuden, mielenterveyden ja lääketeollisuuden – ja on aivan helvetin hauska.” –Lena Dunham

”Moshfeghin provosoiva romaani saa lukijan nauramaan ääneen ja vuotamaan verta samanaikaisesti.” –Vogue

Tłumaczenie:

Kristiina Drews

Format:

E-book
Audiobook

Czas trwania audiobooka:

8 godz.

Strony e-booka:

179

Język:

Fiński

Data wydania:

24.04.2020

Wydawca audiobooka:

Aula & Co

Numer ISBN audiobooka:

9789523640481

Wydawca e-booka:

Aula & Co

Numer ISBN e-book:

9789523640429

© Aula & Co (audiobook)

© Aula & Co (e-book)