Book cover for Barmhärtighetssystrarna

Barmhärtighetssystrarna

Description of book

”Barmhärtighetssystrarna” är en fängslande och tankeväckande samling kriminalnoveller skriven av den prisbelönta Elvy Ahlbeck.

När läkaren Fredrik A Kronstad startar föreningen Barmhärtighetssystrarna kan han inte ana vilken effekt den ska ha på både medlemmarna och människorna som de hjälper. Äldre kvinnor som tappat lust för livet och saknar mening i sin vardag finner tillflykt i Barmhärtighetssystrarna, där de får chansen att hjälpa människor som hamnat i brottslighetens klor. De tror på godhet och andra chanser, men det ska snart visa sig att det inte alltid är så lätt att vara god. För även den mest välmenade handlingen kan få dödliga konsekvenser. Genom Barmhärtighetssystrarna möter de äldre damerna en ny värld och ställs inför farliga, men spännande situationer.

Elvy Linnéa Ahlbeck (1931-2001) var en svensk författare och lärare. Ahlbeck skrev ett flertal kriminalromaner och publicerade även noveller i dagspressen. År 1964 belönades hon med Sherlock-priset för boken Mord utan förbindelse.