‘De ellendigen’, ook wel bekend als ‘Les misérables’, wordt beschouwd als een van de grootste klassiekers in de Europese literatuur. In het begin van de negentiende eeuw weet Jean Valjean uit de gevangenis te ontsnappen en krijgt hij de buitengewone kans om zijn leven te beteren met een nieuwe identiteit. Toch staat zijn geluk van alle kanten onder druk. Maar hij zal koste wat kost blijven strijden voor zijn vrije bestaan, want hij is niet langer alleen... Fantine en haar baby rekenen op Jean, maar kan hij zijn belofte om voor hen te zorgen nakomen?
Hugo Victor vertelt op strijdvaardige wijze het verhaal over onrecht, liefde en het harde leven in het Frankrijk van twee eeuwen terug. Ook in de 21e eeuw blijft ‘Les misérables’ ongematigd populair, zoals blijkt uit het succes van de verfilming in 2012 met Hugh Jackman, Russell Crowe en Anne Hathaway in de hoofdrol. De film won maar liefst drie Golden Globe Awards.
Victor Hugo (1802-1885) staat bekend als een van de grootste Franse schrijvers aller tijden. De klassiekers ‘De ellendigen’ en ‘De klokkenluider van de Notre Dame’ zijn twee van zijn meest geroemde romans. Naast romanschrijver was Hugo ook dichter, toneelschrijver en mensenrechtenactivist, en dat laatste komt duidelijk naar voren in zijn werk. Hij wordt gezien als een van de grondleggers van de Romantische stroming in de literatuur. Ook in de eeuwen na zijn publicaties wordt er nog volop genoten van zijn nalatenschap. Zo werd de filmadaptatie uit 2012 van 'De ellendigen' een wereldwijd succes.
Show more