Det vita skeppet

Det vita skeppet

Description of book

Ut ur södern brukade det vita skeppet komma när månen var full och stod högt på himlen. Ut ur södern gled det mycket mjukt och tyst över havet. Och oavsett om havet svallade eller var lugnt, och oavsett om vinden var hjälpsam eller ogynnsam, gled det alltid mjukt och tyst, dess segel utspända och dess långa, märkliga rader av åror rörde sig rytmiskt. En natt såg jag en man på däck, skäggig och klädd i fotsid klädnad, och han verkade teckna åt mig att gå ombord och fara mot sköna, okända stränder ...

H.P. Lovecraft (1890-1937) var en av de stora pionjärerna inom skräckgenren. Han är mest känd för att ha skapat Cthulhu-mytologin, där människan är liten och betydelselös i ett ofattbart stort universum, fyllt med likgiltiga eller fientliga urtidskrafter.

Lovecraft hade en begränsad läsekrets under sin livstid men hans verk har efter hans död kultförklarats och är en outtömlig källa till inspiration för såväl författare som filmskapare. Han anses allmänt vara en av 1900-talets mest inflytelserika skräckförfattare.

AudiobookE-book

Swedish

What other people think

Reviews of Det vita skeppet