Book cover for Efterspelet
Upcoming book

Audiobook & E-book: 11/15/2024

Efterspelet

Description of book

En mördad kvinna. Ett försvunnet barn. Och en far som har siktet inställt på hämnd.

En kall dag i Reykjavik försvinner en bebis från sin barnvagn. När barnets filt sköljs upp på stranden och mamman hittas död verkar allas värsta farhågor ha förverkligats. Elva år senare arbetar kriminalinspektör Huldar och barnpsykologen Freyja tillsammans i samma team.

Freyja anser att personliga och professionella relationer måste förbli åtskilda, hur svårt det än kan vara. Men när en kvinnas kropp hittas i en övergiven bil och Freyja och Huldar tilldelas ett gemensamt fall hotar hemlighetsmakeriet kring deras affär att spricka. Och när Freyja anklagas för grovt brott mot polisstadgarna, kommer Huldar att kunna hjälpa henne? Samtidigt leder deras sökande efter att identifiera kroppen till hemligheter från det förflutna och till brott som binder samman tre separata familjer.

Efterspelet är den sjätte och avslutande boken i den internationellt hyllade isländska kriminalserien om Freyja och Huldar.

***

Yrsa Sigurdarðóttir böcker har sålts i 5 miljoner exemplar och översatts till fler än 30 språk. För Arvet, första boken om Huldar och Freyja, tilldelades Sigurðardóttir The Blood Drop (Islands största deckarpris), Palle Rosenkrantz-priset i Danmark och nominerades till Glasnyckeln. Även efterföljande delar, Straffet, Upprättelsen, Avgrunden och Dockan har nominerats till en rad utmärkelser.

***

”Yrsa Sigurdarðóttir fångar det isländska samhällets själ i sina storslagna och genuint intelligenta berättelser.”
Arne Dahl

AudiobookE-book

Swedish