Ejnar og Johanne

Ejnar og Johanne

Description of book

Ejnar Mikael Hjordt var en helt almindelig mand, der havde helt almindelige problemer med penge, kvinder og politik. Og så var han alligevel helt sin egen. En drømmer og en stræber. Mens Danmark blev forvandlet fra knaphed til velstand og overflod, kæmpede Nørrebrodrengen sig op i samfundet.

Fra at være bud og arbejder blev han butiksdrivende på Værnedamsvej på det fine Frederiksberg. Han bragte sig i øjenhøjde med alle det tyvende århundredes sociale kampe; han organiserede cykelbudene, han kæmpede for Socialdemokratiet, for de lokale handlende, for pensionisterne. Han drømte og kæmpede, han skrev digte, redigerede blade, han skrev Frugthandlermarchen, men først og sidst søgte han efter kærligheden, som han omsider fandt i sin elskede Johanne.

Inger-Lise Hjordt-Vetlesen har skrevet historien om Ejnar og Johanne. Om sin far og mor. En fortælling fra det tyvende århundrede, og samtidig en fængslende historie der fortæller om udviklingen af det moderne Danmark, og om velfærdsstaten, der næsten symbolsk ender på plejehjemmet sammen med Ejnar.

Inge-Lise Hjordt-Vetlesens fortælling føres frem til den absolutte slutning. Hendes kilder er hendes egne og familiens erindringer, men først og fremmest Ejnars dagbøger.

Ejnar Mikael Hjordt, biografiske romaner, historie, familien, 1900-1999, Danmark, København

What other people think

Reviews of Ejnar og Johanne