Flickan i kanalen
    
Share this book    

Den sanna historien bakom SVT-serien.

Lucianatten, 1992. En 16-årig flicka ligger med ansiktet neråt i kanalen i centrala Kristianstad. Polisen får ingen klarhet i hur flickan hamnat i vattnet, men teorin är att hon har varit full och halkat på kanalbrinken. Men kommissarie Per-Åke Åkesson känner att det är något som inte stämmer. En ung, frisk tjej som drunknar i en kanal som är så grund att man bottnar hela vägen.

Knappt två månader senare hittas en ung kvinna strypt och ihjälslagen på ett fält i byn Huaröd, söder om Kristianstad. Hennes huvud är krossat och rättsläkaren ska senare behöva 25 rader för att räkna upp alla skador på kroppen. Kvinnan har kvällen innan varit på en 20-årsfest i närheten. Men ingen såg när hon lämnade festen.

Ljudboksserien ”Jakten på en mördare” är en bearbetning av boken med samma namn (2009), om en av Sveriges skickligaste mordspanare, hans utredare, och de ovanligt många mord på kvinnor och flickor som drabbar Skåne under tidigt 90-tal. Serien är en dokumentär som utspelar sig under en viktig epok i svensk polishistoria.

Show more