Kiinalainen mysteeri
    
Share this book    
Psykopaattipotilas Kalle Forsblom karkaa Mäntykummun mielisairaalasta ja jättää taakseen kylmäverisesti kuristetun hoidokin, rouva Kontian. Poliisista pyydetään harrastajaetsivä Klaus Karmaa auttamaan tutkinnassa. Forsblom on vaarallinen, ja poliisissa uskotaan, että tämä on esittänyt sairasta päästäkseen karkaamaan.
Holma keskeyttää kesälomansa matkustaakseen Mäntykummulle ja paneutuakseen harmaita aivosoluja kiihdyttävään mysteeriin. Matkalla arvoituksen ratkeamiseen on monta mutkaa, mutta vähitellen selviää, että kaikki liittyy jotenkin Kiinaan ja potilaaseen, jota kutsutaan Kungfutseksi.
Outsiderin tunnelmallinen salapoliisiromaani sijoittuu 1940-lukulaisen mielisairaalan kaikuisille käytäville. Klaus Karma on älykäs ja omaperäinen arkkitehti, joka on kunnostautunut myös salapoliisina. Karma-sarjassa hän seikkailee rikosten ja murhamysteerien maailmassa 1900-luvun alun Suomessa. Aarne Viktor Haapakoski (1904–1961) eli Outsider oli suomalainen kirjailija ja toimittaja. Haapakoski kirjoitti uransa aikana yli 2500 tarinaa ja käytti useita eri salanimiä. Kirjailijan tunnetuimpiin teoksiin lukeutuvat muun muassa Kalle-Kustaa Korkin ja Pekka Lipposen seikkailut, joita julkaistiin 1940-luvulta lähtien.
Show more