Putkinotko

Putkinotko

Description of book

Kotimaisen kirjallisuuden humoristinen kestoklassikko esittelee omintakeisen vuokraviljelijän ja viinatrokarin Juutas Käkriäisen, hänen vaimonsa Rosinan sekä Käkriäisen perheen herraskaisen vuokraisännän, kirkakauppias Aapeli Muttisen. Yhteen helteiseen kesäpäivään sijoittuva tarina saa alkunsa, kun Rosina lähtee kaupunkivierailulle Savonlinnaan ja Juutas jää suunnittelemaan viinanmyyntiä elintasoa kohottamaan. Samalla saapuu kirjakauppias Muttinen tarkastamaan tiluksiaan.

Putkinotko on elämää tulviva kansankuvaus, joka nostettiin jo ilmestyessään merkittävimpien suomalaisten romaanien joukkoon. Kirjaan perustuva Roland af Hällströmin ohjaama elokuva ilmestyi 1954.

Joel Lehtonen (1881–1934) oli suomalainen kirjailija, toimittaja ja kääntäjä. Putkinotkon lisäksi hänen tunnetuimpia teoksiaan ovat Lintukoto ja Kerran kesällä. Lehtonen syntyi aviottomana poikana, ja äiti jätti Lehtosen huutolaislapseksi jo puolivuotiaana. Lehtosen onneksi koitui papinleski Augusta Wallenius, joka huusi Lehtosen itselleen, kun tuleva kirjailija oli neljävuotias.

E-book

Finnish