Reilua peliä

Reilua peliä

Description of book

Kurkistuksia kahden taiteilijan elämään

Tove Janssonin Reilua peliä vuodelta 1990 on pienoisromaani kahdesta taiteilijasta, jotka asuvat samassa talossa, eri asunnoissa. Romaanin luvut ovat tuokiokuvia, kokoelma kohtauksia päähenkilöiden elämästä kaupungissa, saaressa ja ulkomaanmatkoilla.

Reilua peliä kertoo Jonnasta ja Marista, ikääntyvistä taiteilijoista, jotka ovat luonteiltaan lähes toistensa vastakohtia. Pitkä yhteiselämä on hionut pahimpia särmiä, ja päähenkilöiden tiivis kumppanuus on iloa ja molemminpuolista ymmärrystä. Kirjan luvut ovat pienoiskertomuksia, joiden vähäeleisyyden alle kätkeytyy pitkävaikutteisia oivalluksia ja lempeää viisautta. ”Kyllä tuli hiljaista, sanoi Jonna. Mitä sanot, eikö vain ollutkin aika hieno ukonilma? Hyvin hieno, sanoi Mari. Paras mitä meillä on ollut.”

Tove Jansson (1914–2001) tunnetaan kansainvälisesti parhaiten lastenkirjailijana ja kuvataiteilijana – "muumien äitinä" – mutta tuotantoon kuuluu myös romaaneja ja novelleja. Hänen teoksiaan on käännetty yli 30 kielelle ja sovitettu teatteriin, radioon ja televisioon.

AudiobookE-book

Finnish

What other people think

Reviews of Reilua peliä