Talo Dzersinskajan varrella

Talo Dzersinskajan varrella

Description of book

Tiedotuskomppanian palveluksessa oleva Konrad Varjo kiinnostuu Äänislinnan kadun varrella sijaitsevasta mystisestä talosta ja päättää mennä taloon tutkimusretkelle. Kun hän todistaa toinen toistaan oudompia sattumuksia, joihin liittyvät neuvostoliittolaiset hahmot, aseet ja tuhopoltot, paikalle pyydetään salapoliisi Klaus Karma tutkimaan asioita lähemmin. Pian kaikki asiasta kiinnostuneet saavat huomata olevansa suuressa vaarassa, sillä he ovat vasta raapaisseet pintaa.

Outsiderin eli Aarne Haapakosken jännitysromaan Talo Dzersinskajan varrella (1942) on klassinen Neuvostoliittoon sijoittuva vakoojatarina, jonka piinkovat hahmot takaavat yllätystä ja mysteeriä sivu toisensa jälkeen.

Klaus Karma on älykäs ja omaperäinen arkkitehti, joka on kunnostautunut myös salapoliisina. Karma-sarjassa hän seikkailee rikosten ja murhamysteerien maailmassa 1900-luvun alun Suomessa.

Aarne Viktor Haapakoski (1904–1961), joka tunnettiin kenties parhaiten nimellä Outsider, oli suomalainen kirjailija ja toimittaja. Yli 2500 tarinaa uransa aikana kirjoittanut Haapakoski käytti runsaasti eri salanimiä. Hänen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat muun muassa Kalle-Kustaa Korkin seikkailut ja Pekka Lipposen seikkailut 1940-luvulta lähtien.

E-book

Finnish

What other people think

Reviews of Talo Dzersinskajan varrella