Yövartio
      
Share this book    
Moskovan kaduilla, tavallisten ihmisten keskuudessa, vaeltavat Toiset - taikurit, noidat ja vampyyrit - joista osa on Valon, osa Pimeyden puolella. Normaalin ihmisten maailman lisäksi Muut voivat halutessaan siirtyä Hämärään, joka on ihmisille näkymätön tietoisuuden tila.
Aikoinaan osapuolet sotivat toisiaan vastaan, ja kun maailma oli tuhon partaalla, solmittiin hauras aselepo. Valon voimat muodostivat Yövartion, joka pyrkii rajoittamaan Pimeyden voimien toimintaa, etteivät esimerkiksi vampyyrit metsästä ihmisiä luvatta. Pimeyden voimat taas muodostivat Päivävartion, joka valvoo Yövartion toimintaa.
Antonin, keskinkertaisen taikurin ja Yövartiovahdin on karaistuttava tai hän menettää järkensä. Kaikki juonittelut, kompromissit ja moraaliset dilemmat raastavat hermoja, puhumattakaan loputtomista vahtivuoroista. Eräänä iltana Anton huomaa metrossa nuoren naisen, jonka päälle on langetettu niin voimakas kirous, että se uhkaa raunioittaa koko Moskovan. Anton joutuu mukaan peliin, joka ylittää hänen kykynsä.
Show more